Segway Navimow H1500E recensie – Autonoom maaien op een hoger niveau

Segway, een merk dat we al kennen van de self-balancing voertuigen, brengt de autonome grasmaaier naar een hoger niveau met de Navimow H1500E. Met een indrukwekkende lijst aan specificaties, belooft deze robotgrasmaaier het maaien van uw tuin gemakkelijker dan ooit te maken. Maar hoe presteert het echt in de praktijk? Gedurende twee maanden hebben wij de Navimow H1500E door verschillende tuinen laten struinen om dit voor u uit te vinden. Het resultaat is indrukwekkend, maar er is zeker ruimte voor verbetering.

In deze Segway Navimow H1500E review nemen we u mee in onze ervaring, van het uitpakken en installeren tot het daadwerkelijk gebruik van deze intelligente grasmaaier.

Uitpakken en installeren

Het uitpakken van de Navimow H1500E was een ervaring op zich. Segway heeft duidelijk een verpakkingsontwerper ingeschakeld om alles netjes en overzichtelijk te verpakken. In een gigantische doos, werd alles zorgvuldig gepresenteerd – een werkelijk feest als u de tijd neemt om alles uit te pakken.

Een “Quick Start Guide” en een apart boek in 14 talen, genaamd “Important Information”, helpen u bij de installatie. Segway heeft duidelijk veel moeite gedaan om ervoor te zorgen dat de installatie soepel verloopt, hoewel het een serieuze bezigheid is die minstens een uur van uw tijd zal vergen.

De Navimow H1500E is een geavanceerd systeem dat uit veel componenten bestaat die u moet monteren, aansluiten, installeren en activeren. Gelukkig is er aan de details gedacht, zoals velcro voor kabelmanagement en reserve mesjes met schroeven.

De Vision Sensor optie

De Navimow H1500E is al uitgerust met meer dan voldoende functies om zijn taak naar behoren uit te voeren, maar Segway heeft er toch voor gekozen om nog een optionele feature toe te voegen: de “Vision Sensor”. Deze sensor helpt de maaier bij het proactief vermijden van kleinere obstakels, zoals sierstenen en beelden, waardoor deze nog intelligenter zijn werk kan doen.

De Navimow app

Om de Navimow H1500E te kunnen bedienen, is het essentieel om de “Navimow” app (beschikbaar voor Android en Apple) te downloaden en te installeren. Het registratieproces was vrij standaard, inclusief het invoeren van persoonlijke gegevens, het aanmaken van een wachtwoord en het beantwoorden van een bevestigingsmail.

Het gebruik van deze app is cruciaal voor de communicatie met de grasmaaier. In feite is de grasmaaier een rijdende slimme computer die u moet vertellen wat er gemaaid moet worden en op welke momenten. U kunt obstakels in kaart brengen en u ontvangt regelmatig updates van de besturingssoftware, wat erg handig is.

Plaatsing en installatie

Een belangrijk aspect van de installatie van de Navimow H1500E is het vinden van een geschikte plek voor het laadstation, dat fungeert als thuisbasis voor de grasmaaier. Hier laadt de Navimow zichzelf op, zodat hij altijd klaar staat voor de volgende maaibeurt. Dit station moet op een plek worden geplaatst waar een stroomaansluiting (220V) is en waar de Navimow beschermd is tegen alle weersinvloeden.

Wat wel een beetje jammer was, is dat Segway geen eenvoudige afdekking heeft meegeleverd. Een simpele overkapping zou voldoende zijn om de maaier tegen regen en zon te beschermen.

De grenzen van het maaiterrein worden niet bepaald door een draad die eerst aangebracht of ingegraven moet worden, maar door GPS signalen. Dit is waar de Navimow H1500E zich echt onderscheidt van andere robotgrasmaaiers. Echter, het vinden van een goede locatie voor de GPS-ontvanger kan een uitdaging zijn, aangezien deze een vrije zichtlijn met de satellieten nodig heeft. Het zou handig zijn geweest als Segway een verlengsnoer voor de GPS-ontvanger had meegeleverd, net zoals ze dat deden voor de voeding.

De eerste ingebruikname

Zodra de Navimow H1500E geïnstalleerd is en u de app heeft geconfigureerd, zal de grasmaaier precies doen wat u van hem verwacht. De eerste keer dat de Navimow H1500E begon met maaien was indrukwekkend. Het apparaat werkt autonoom, navigeert zelfstandig door de tuin en gaat terug naar het basisstation als het tijd is om op te laden. Dit alles gebeurt met opmerkelijke precisie.

Prestaties en gebruik

De Navimow H1500E heeft geen probleem met verschillende gazonsoorten of oneffen terrein. Het systeem is in staat om op hellingen tot 45% te werken. Het gras wordt gelijkmatig gemaaid, wat bijdraagt aan de algehele gezondheid van het gazon. Bovendien is de grasmaaier verrassend stil, wat een groot voordeel is voor degenen die rustig willen genieten van hun tuin terwijl de maaier zijn werk doet.

De ingebouwde regensensor zorgt ervoor dat de Navimow H1500E stopt met maaien als het begint te regenen, en zal zijn activiteiten pas hervatten als het weer droog is. Dit voorkomt dat het apparaat wordt beschadigd door water en zorgt ervoor dat het gazon niet wordt beschadigd door te maaien als het te nat is.

Onderhoud en levensduur

Onderhoud van de Navimow H1500E is eenvoudig. Het is gemakkelijk schoon te maken, en de maaimessen zijn gemakkelijk te vervangen wanneer dat nodig is. Hoewel we niet in staat waren om de levensduur van de maaier volledig te testen gedurende de reviewperiode, lijkt de bouwkwaliteit van het apparaat te suggereren dat het een duurzaam product is dat lang mee zal gaan.

Conclusie

De Segway Navimow H1500E is een indrukwekkende robotgrasmaaier die uitblinkt in zijn autonome functies en maairesultaten. Ondanks enkele kleine verbeterpunten zoals de behuizing voor het laadstation en de GPS-ontvanger, heeft Segway erin geslaagd om een product op de markt te brengen dat zijn concurrenten in de schaduw stelt.

De Navimow H1500E is echter geen goedkope optie. Met een prijskaartje van €2,000 zal het voor sommige mensen wellicht buiten het budget vallen. Maar voor diegenen die het zich kunnen veroorloven, zal de Navimow H1500E een waardevolle investering zijn die tijd bespaart en zorgt voor een perfect onderhouden gazon.

Kortom, als u op zoek bent naar een geavanceerde, autonome grasmaaier die indrukwekkende resultaten levert, is de Segway Navimow H1500E absoluut het overwegen waard.

TheReviewer
Logo