Rolfstone Nova Sport recensie – Mijn nieuwe go-to oordopjes voor de sportschool

9Expert Score
De ideale sportoordopjes voor liefhebbers van diepe bass

De Rolfstone Nova Sport oordopjes combineren een ergonomisch ontwerp en uitstekende geluidskwaliteit in een product dat voldoet aan de behoeften van vele sporters en actieve gebruikers. In deze review zullen we elk aspect van deze oordopjes bekijken, waaronder hun prestaties, comfort en waarde voor je geld. Lees verder om erachter te komen of deze oordopjes jouw perfecte trainingspartner zijn.

Pluspunten
 • Comfortabel en stevig ontwerp, ideaal voor sporten
 • IP64-gecertificeerd, bestand tegen stof en spatwater
 • Krachtige bass en helder geluid
 • Uitstekende touch-bediening en Bluetooth 5.2 connectiviteit
 • Lange batterijduur van 7 uur speeltijd en 35 uur met de oplaadcase
 • Zeer betaalbaar
- Minpunten
 • Touch-knoppen komen niet overeen in de gehele Rolfstone-lijn
Rolfstone is een Nederlands merk dat recentelijk flink aan populariteit heeft gewonnen in de wereld van draadloze oordopjes. De Nova Sport oordopjes beloven een verbazingwekkende muzikale ervaring terwijl je je fysieke activiteiten uitvoert en zijn volgens de makers uitgerust met innovatieve technologieën en handige functionaliteiten. Maar zijn ze het waard? Bieden deze Rolfstone Nova Sport echt de beloofde perfecte pasvorm en het loepzuivere geluid? In deze review van de Rolfstone Nova Sport gaan we dieper in op deze vragen. We verkennen het design, de geluidskwaliteit, de batterijduur en de connectiviteit van deze mooie 79 euro kostende oordopjes. Lees je mee?

Ontwerp en comfort

De Rolfstone Nova Sport oordopjes zijn zo ontworpen dat ze niet uitvallen tijdens het sporten. Met hun superkleine ontwerp, wegen deze oordopjes slechts 4,5 gram per stuk, wat een groot comfort belooft tijdens langdurig gebruik. Een interessant kenmerk van deze oordopjes is de Wingtip – een extra haakje gemaakt van zachte en flexibele siliconen dat helpt om de oordopjes stevig op hun plaats te houden. Bij de Nova Sport worden twee maten Wingtips en drie maten siliconen eartips (S, M, L) geleverd om een perfecte pasvorm te garanderen voor elke gebruiker.

Het ontwerp van de Nova Sport is helemaal prima. Het comfort en de stabiliteit die ze bieden tijdens het sporten maken ze een solide keuze voor actieve gebruikers. Ook in mijn geval zaten de oordopjes zo goed als mogelijk (ik heb geaccepteerd dat geen enkel oordopje in mijn rechteroor helemaal lekker afsluit, maar dat lijkt inmiddels meer een probleem met mijn oor dan álle geteste oordopjes). Maar zoals bij elk product, zijn er ook enkele vragen te stellen. Hoe duurzaam zijn deze oordopjes? Hoewel het siliconenmateriaal zacht en flexibel is, is het nog even de vraag hoe deze na voortdurend gebruik en blootstelling aan zweet en water intact blijven. De tijd zal het voor mijn gebruik leren – maar so far so good!

Weerstand tegen water en stof

De Rolfstone Nova Sport oordopjes zijn IP64-gecertificeerd, wat betekent dat ze stof- en spatwaterdicht zijn. Dit is een cruciale functie voor sportoordopjes, aangezien zweet en regen vaak onvermijdelijk zijn tijdens het sporten. Met deze oordopjes hoef je je geen zorgen te maken dat zweet- of regendruppels ze zullen beschadigen. Een eenvoudige veeg na je work-out is genoeg om ze schoon te houden. Dit is een fijne eigenschap die de Nova Sport oordopjes aantrekkelijk maakt voor sporters.

Geluidskwaliteit

Rolfstone claimt dat de Nova Sport oordopjes “loepzuiver” geluid leveren met een sterke nadruk op de extra bass. Dit zorgt voor een dynamisch geluid dat de perfecte soundtrack vormt voor je workouts. Maar hoe presteert het echt?

Tijdens onze tests vonden we de geluidskwaliteit indrukwekkend voor hun grootte en prijsklasse. De extra bass voegt bijvoorbeeld ten opzichte van Rolfstone’s andere oordopjes, de Rolfstone Luna, echt diepte toe aan de muziek, wat het luisteren tijdens een intensieve training een extra dimensie geeft. Zeker voor mijn muzieksmaak, die vaak van zichzelf al lekker bass-rijk is. Ondanks de sterke bass-prestaties, kan de helderheid van de hogere tonen soms wat achterblijven, maar al met al is de geluidskwaliteit van de Rolfstone Nova Sport voor oordopjes in deze prijsklasse zeer goed.

Bediening en connectiviteit

Een andere mooie functie van de Rolfstone Nova Sport oordopjes is de touch-bediening die het mogelijk maakt om eenvoudig je muziek en het volume te regelen. Het maakt het navigeren door je afspeellijsten tijdens het sporten uiterst gemakkelijk en handig. Daarnaast zijn de oordopjes uitgerust met Bluetooth 5.2, wat een stabiele en snelle verbinding belooft. Ze kunnen gekoppeld worden aan elk Bluetooth-apparaat, waaronder mobiele telefoons, smartwatches, tablets en laptops. Deze bediening werkt helemaal super, alleen zoals we ook al in onze Rolfstone Luna recensie vermeldden, zijn de bedieningsfuncties niet over de hele Rolfstone range hetzelfde. Dit is voor gebruikers van meerdere Rolfstone apparaten misschien wat vervelend.

De voor- en nadelen van de Rolfstone Nova Sport op een rij

Laten we eens de belangrijkste voordelen en nadelen van de Rolfstone Nova Sport oordopjes samenvatten:

Voordelen:

 • Comfortabel en stevig ontwerp, ideaal voor sporten
 • IP64-gecertificeerd, bestand tegen stof en spatwater
 • Krachtige bass en helder geluid
 • Uitstekende touch-bediening en Bluetooth 5.2 connectiviteit
 • Lange batterijduur van 7 uur speeltijd en 35 uur met de oplaadcase
 • Zeer betaalbaar

Nadelen:

 • Niet volledig waterdicht
 • Helderheid van de hogere tonen kan beter

Final verdict: Is de Rolfstone Nova Sport de moeite waard?

Na uitvoerig testen en evalueren van de Rolfstone Nova Sport oordopjes, zijn we tot de conclusie gekomen dat deze oordopjes een solide keuze zijn voor actieve gebruikers. Hun comfort, stabiliteit en indrukwekkende geluidskwaliteit maken ze perfect voor sportactiviteiten. Bovendien zijn de lange batterijduur en de touch-bedieningselementen een grote bonus. Dat deze niet helemaal overeenkomen met die van de Rolfstone Luna is echter wél een klein gemis. Voor slechts 79 euro zijn deze oordopjes een geweldige keuze en in mijn geval zijn het al mijn go-to sportoordopjes geworden.

Hoewel dit product voor beoordelingsdoeleinden door de producent aan ons is verstrekt, blijft onze recensie eerlijk en onbevooroordeeld. Onze analyses en meningen zijn gebaseerd op eigen onderzoek en tests, en zijn op geen enkele manier beïnvloed door de producent. Bezoek Rolfstone.com voor meer informatie over de Rolfstone Nova Sport.
TheReviewer
Logo