Rolfstone Luna recensie – Even helemaal afgezonderd met ANC oordopjes

De Rolfstone Luna oordopjes bieden een zeer goede geluidskwaliteit en actieve ruisonderdrukking voor een optimale focus. Een must-have voor thuiswerkers? Lees snel verder.
8.5Expert Score
Even helemaal afgezonderd met de Rolfstone Luna

Stap in een wereld van pure audiobliss met de Rolfstone Luna oordopjes. Laat je meevoeren door hun betoverende geluid en ervaar hoe het is om volledig afgesloten te zijn van de buitenwereld. In deze recensie onthullen we alles wat je moet weten over deze opvallende, budgetvriendelijke oordopjes. Is het tijd om je oude oordopjes in te ruilen voor de Luna's? Lees verder en beslis zelf!

Pluspunten
 • Strak en elegant ontwerp
 • Comfortabel om te dragen, zelfs gedurende langere periodes
 • Prima geluidskwaliteit
 • Effectieve Active Noise Cancelling
 • Indrukwekkende batterijduur en snelle oplaadmogelijkheden
 • Gemakkelijk te gebruiken met handige touch-bediening
 • Ambient-modus voor bewustzijn van de omgeving
 • Prijs-kwaliteitverhouding - voor slechts 79 euro zéér goede oordopjes
- Minpunten
 • Active Noise Cancelling is niet zo krachtig als bij sommige high-end modellen
 • Bediening kan voor gebruikers van andere Rolfstone-modellen verwarrend zijn

De Rolfstone Luna – de naam alleen al klinkt als iets rechtstreeks uit een Harry Potter-boek. Maar in plaats van spreuken en betoveringen, leveren deze oordopjes iets net zo fascinerends – Active Noise Cancelling-technologie. Ik mocht ze uitproberen en ik zal je vast verklappen: ze zijn erg indrukwekkend – zeker binnen deze prijsklasse én wetende dat dit Nederlandse merk met veel (grote) concurrentie te maken heeft. Met hun kristalheldere geluid en het vermogen om omgevingsgeluiden uit te schakelen, waande ik me soms écht even in een betoverde wereld. En als klap op de vuurpijl zijn ze niet alleen stijlvol, maar dus ook nog eens enorm vriendelijk voor de portemonnee. Als jij ook geïnteresseerd bent in magie – sorry, ik bedoel noise cancelling oordopjes – lees deze Rolfstone Luna recensie dan snel verder om mijn bevindingen te ontdekken!

Ontwerp en comfort

Het eerste waar ik naar kijk bij het beoordelen van oordopjes is het ontwerp en het comfort. De Rolfstone Luna oordopjes hebben een strak en minimalistisch ontwerp, en zijn verkrijgbaar in een elegante zwarte kleur. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof en voelen stevig aan. De ergonomische vorm en de aanpasbare tips zorgen ervoor dat de oordopjes goed in mijn oren passen en niet makkelijk uitvallen, zelfs niet tijdens het sporten (al kun je daar beter de Rolfstone Nova Sport voor gebruiken – hier later meer over).

Als het gaat om oordopjes, is comfort daarnaast voor mij van groot belang. En dat is precies waar de Rolfstone Luna oordopjes in uitblinken. Deze kleine dingen zijn zo licht en comfortabel dat je vergeet dat je ze in hebt – zelfs na urenlang gebruik. Maar wat ik écht fijn vind, zijn de aanpasbare tips. Niet alleen voelen ze heerlijk aan in mijn oren, maar ik heb ook geen last van enige irritatie of ongemak. En alsof dat nog niet genoeg is, krijg je naast de siliconen tips ook nog 3 verschillende maten foam eartips meegeleverd die het ANC-effect nog beter maken. Echt een luxe om te hebben. Deze foam tips vormen zich namelijk meer naar de gehoorgang waardoor de ANC nóg beter tot zijn recht komt. Nice!

Geluidskwaliteit

Een van de belangrijkste aspecten van oordopjes is natuurlijk de geluidskwaliteit. De Rolfstone Luna oordopjes bieden een uitstekende geluidskwaliteit, met een heldere en gebalanceerde audioweergave. De oordopjes zorgen voor een prima bass en gedetailleerde hoge tonen, al had de bass van mij zelf nog wel wat meer gemogen . Ik heb deze oordopjes getest met verschillende muziekgenres en ik kan niet meer zeggen dan dat ik onder de indruk ben van de geluidskwaliteit in alle gevallen – zeker voor oordopjes in deze prijsklasse. Waar deze oordopjes in mijn use-case voornamelijk in uitblinken, is het gebruik als werk-oordopjes. Ze bieden geweldige geluidskwaliteit tijdens telefoongesprekken, Zoom-meetings en meer.

Daarnaast bieden de Rolfstone Luna oordopjes ook een zeer goede geluidsisolatie. De oordopjes sluiten – zeker met de foam tips – goed af en het Active Noise Cancelling-systeem helpt om omgevingsgeluiden te onderdrukken. Dit zorgt voor een nog betere luisterervaring, vooral in drukke omgevingen zoals treinen of vliegtuigen.

Active Noise Cancelling

Het Active Noise Cancelling-systeem van de Rolfstone Luna oordopjes werkt effectief om omgevingsgeluiden te verminderen – ze dempen de geluiden in je omgeving met 35db. Ik heb deze oordopjes getest in verschillende situaties, zoals in een rumoerige koffieshop en tijdens een tripje met de trein, en ik merkte dat de oordopjes het omgevingsgeluid aanzienlijk verminderden. Dit stelde me in staat om me beter te concentreren op mijn werk met wat relaxte muziek op de achtergrond.

Dat gezegd hebbende: het Active Noise Cancelling-systeem van de Rolfstone Luna oordopjes is (uiteraard) niet zo krachtig als sommige andere high-end modellen op de markt. Hoewel het zeker effectief is in het verminderen van omgevingsgeluiden, kan het zijn dat je nog steeds wat achtergrondgeluid hoort, vooral bij luidruchtige omgevingen. Desalniettemin is de Active Noise Cancelling-functie van de Rolfstone Luna zeker een geweldige toevoeging en blaast het veel andere ANC-oordopjes in deze prijsklasse compleet weg.

Batterijduur en oplaadmogelijkheden

De batterijduur van de Rolfstone Luna oordopjes is indrukwekkend. Met een volledig opgeladen batterij kunnen de oordopjes tot wel 6 uur lang worden gebruikt. Daarnaast wordt de batterijduur verder verlengd door de oplaadcase, die nog eens 4 extra oplaadbeurten biedt. Dit betekent dat je in totaal tot 24 uur lang van je muziek kunt genieten zonder de oordopjes op te laden. Het opladen van de oordopjes zelf is eenvoudig en snel. De oplaadcase gebruikt een USB-C-kabel en ondersteunt ook draadloos opladen. Het duurt ongeveer 80 minuten om de oordopjes volledig op te laden, wat redelijk snel is.

Handsfree bellen door de ingebouwde microfoontjes

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt – we lopen over straat met onze koptelefoon op, wat te jammen op onze favoriete muziek en plotseling gaat onze telefoon. Stoppen we de muziek, zoeken we onze telefoon en houden we hem onhandig tegen ons oor? Echt niet! Met deze oordopjes kun je met één druk op de knop naadloos overschakelen van je muziek naar een telefoongesprek. Bovendien klinkt je gesprekspartner dankzij de Active Noise Reduction technologie altijd kristalhelder (je hoeft niet meer te schreeuwen over het geluid van het verkeer of andere achtergrondgeluiden heen). En als je niet in de stemming bent om te praten, houd je gewoon de knop een paar seconden ingedrukt en keer je weer terug naar je beats.

Touch-knoppen: een kleine leercurve…

De Luna oordopjes bieden ontzettend veel mogelijkheden om allerlei zaken te regelen zonder dat je je telefoon erbij hoeft te pakken. Door middel van verschillende tikjes of het ingedrukt houden van de oordopjes kun je vrijwel alles bedienen. Het vergt misschien even wat uitvogelen en oefenen voordat je alle functies onder de knie hebt, maar zodra je het doorhebt voelt het enorm relaxt om op deze manier controle te hebben over je apparatuur. Je kunt bijvoorbeeld door het indrukken van een knopje je ANC activeren, muziek pauzeren/afspelen, het volume regelen en telefoongesprekken opnemen. Een overzicht van de functies:

 • Play / Pauze = 1x tikken
 • Volgend nummer = 2x rechts tikken
 • Vorig nummer = 2x links tikken
 • ANC aan / Ambient Mode / ANC uit = 3x rechts tikken
 • Voice assistant = 3x links tikken
 • Volume omhoog = Rechter oordopje ingedrukt houden
 • Volume omlaag = Linker oordopje ingedrukt houden
 • Telefoon opnemen = 1x tikken
 • Telefoon afwijzen = 2 sec. ingedrukt houden

Een mooie lijst met superhandige functies dus, eigenlijk alles wat je nodig hebt bij het gebruik van oordopjes. Toch is juist deze flinke touchknoppen-lijst in mijn use-case persoonlijk niet altijd even makkelijk. Naast deze Rolfstone Luna heb ik voor het sporten namelijk sinds kort de Rolfstone Nova Sport in mijn rugzak zitten. Deze sportoordopjes hebben net weer wat andere features (extra bass en een handige wing-tip voor een nog stevigere fit bijvoorbeeld – maar ze missen weer de ANC die de Luna te bieden heeft). En daar zit hem voor mij wat betreft de touch knoppen net het probleem: hoewel de bediening voor 95% overeenkomt, zitten er toch verschillen in de twee earbuds. Druk je bij de Rolfstone Nova Sport drie keer op je oordopjes, dan ga je naar het vorig nummer. Bij de Luna bedien je met dezelfde handeling echter de ANC of Voice Assistant. Het zou in mijn ogen mooi zijn als dit bedienings eco-systeem bij toekomstige modellen helemaal overeenkomt, waarbij eventuele extra functies simpelweg een unieke bedieningswijze krijgen.

Ambient Mode

Als echte muziekliefhebber vind ik het heerlijk om op elk moment van de dag te kunnen genieten van mijn favoriete nummers. Maar wanneer ik buiten ga wandelen, joggen of fietsen, wil ik ook alert blijven op mijn omgeving. Gelukkig hebben de De Rolfstone Luna oordopjes een mooie functie genaamd Ambient-modus. Hierdoor kan ik nog steeds alle omgevingsgeluiden horen terwijl ik geniet van mijn heldere muziekervaring. Dit betekent dat ik niet steeds hoef te prutsen met in- en uitdoen van mijn oordopjes om mijn veiligheid te waarborgen. Met de Ambient-modus kun je je volledig concentreren op je sportieve activiteiten, zonder dat je je muziek hoeft te onderbreken. Dit maakt de Rolfstone Luna oordopjes de ideale metgezel voor elke muziekliefhebber die ook graag buiten wandelt, of tijdens het thuiswerken tóch nog wat aandacht aan zijn partner wil kunnen geven.

De voor-en nadelen van de Rolfstone Luna op een rij:

Voordelen:

 • Strak en elegant ontwerp
 • Comfortabel om te dragen, zelfs gedurende langere periodes
 • Prima geluidskwaliteit
 • Effectieve Active Noise Cancelling
 • Indrukwekkende batterijduur en snelle oplaadmogelijkheden
 • Gemakkelijk te gebruiken met handige touch-bediening
 • Ambient-modus voor bewustzijn van de omgeving
 • Prijs-kwaliteitverhouding – voor slechts 79 euro zéér goede oordopjes

Nadelen:

 • Active Noise Cancelling is niet zo krachtig als bij sommige high-end modellen
 • Bediening kan voor gebruikers van andere Rolfstone-modellen verwarrend zijn

Final verdict: is de Rolfstone Luna de moeite waard?

Al met al kan ik zeggen dat de Rolfstone Luna oordopjes zeker de moeite waard zijn. Ze bieden een uitstekende geluidskwaliteit, hebben een comfortabel ontwerp en bieden handige functies zoals Active Noise Cancelling en de Ambient Modus. Hoewel de Active Noise Cancelling niet zo krachtig is als bij sommige andere (vaak veel duurdere) modellen, presteren de Rolfstone Luna oordopjes over het algemeen zeer goed en bieden ze een geweldige luisterervaring. Als je op zoek bent naar kwalitatieve Active Noise Cancelling oordopjes voor een prima prijs, dan zijn de Rolfstone Luna zeker het overwegen waard.

Hoewel dit product voor beoordelingsdoeleinden door de producent aan ons is verstrekt, blijft onze recensie eerlijk en onbevooroordeeld. Onze analyses en meningen zijn gebaseerd op eigen onderzoek en tests, en zijn op geen enkele manier beïnvloed door de producent. Bezoek Rolfstone.com voor meer informatie over de Rolfstone Luna.

TheReviewer
Logo