De Sonos Beam recensie – Het compacte wonder voor je home cinema

Welkom bij TheReviewer.nl, waar we de nieuwste en beste producten voor jou onder de loep nemen! Vandaag bespreken we de Sonos Beam, een compacte soundbar die een complete home cinema-ervaring belooft zonder je woonkamer te veranderen in een wirwar van kabels en luidsprekers. Maar maakt de Sonos Beam deze belofte waar? Laten we erin duiken en deze kleine krachtpatser ontleden, van design tot geluidskwaliteit.

Design: Minimalistisch en stijlvol

De Sonos Beam ziet eruit als een kleine, strakke soundbar die moeiteloos in vrijwel elk interieur past. Het minimalistische ontwerp met afgeronde hoeken en een subtiele Sonos-logo aan de voorkant is zowel elegant als modern. Het is beschikbaar in zwart en wit, zodat je de perfecte match voor je interieur kunt kiezen. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nu een gigantische soundbar die je woonkamer domineert? De Sonos Beam is compact genoeg om onder je tv te plaatsen zonder al te veel aandacht te trekken, maar tegelijkertijd krachtig genoeg om je kijkervaring naar een hoger niveau te tillen.

Installatie: Piece of cake

Als je niet zo’n fan bent van urenlang kabels doortrekken en handleidingen ontcijferen, dan is de Sonos Beam je beste vriend. De installatie is eenvoudig en intuïtief: sluit de soundbar aan op je tv met de meegeleverde HDMI-kabel, verbind met je wifi-netwerk via de Sonos-app en voilà, je bent klaar om te genieten van meeslepend geluid. En omdat de Sonos Beam ook nog eens compatibel is met zowel Google Assistant als Amazon Alexa, kun je je afstandsbediening gewoon in de la laten liggen en je soundbar bedienen met je stem. Hoe futuristisch is dat?

Geluidskwaliteit: Klein maar machtig

Nu komen we bij het belangrijkste onderdeel van elke soundbar: de geluidskwaliteit. En boy, oh boy, de Sonos Beam stelt niet teleur. Ondanks zijn compacte formaat levert deze soundbar indrukwekkend en helder geluid. Dialogen klinken kristalhelder, wat betekent dat je nooit meer hoeft te zeggen: “Wat zei hij nou?” bij het kijken naar je favoriete films en series.

De Sonos Beam beschikt over vijf ingebouwde versterkers, die zorgen voor een uitstekende geluidsweergave en een breed geluidsveld. Hierdoor lijkt het alsof je omringd wordt door geluid, zonder dat je daadwerkelijk een 5.1 surround sound-systeem in je woonkamer hebt staan. En laten we het ook even hebben over de bas: hoewel je niet dezelfde diepe bas krijgt als bij een aparte subwoofer, is de Sonos Beam zeker in staat om indrukwekkende lage tonen te produceren. Explosies in actiefilms zullen nog steeds impact hebben, en je favoriete muziek klinkt vol en levendig.

Multiroom en uitbreidbaarheid: Bouw je eigen Sonos-rijk

Een van de grote voordelen van de Sonos Beam is de mogelijkheid om de soundbar te integreren in een bestaand Sonos-systeem, of om deze uit te breiden met extra luidsprekers. Met de Sonos-app kun je eenvoudig meerdere Sonos-speakers in verschillende kamers bedienen en groeperen. Dit betekent dat je je favoriete muziek door je hele huis kunt laten klinken, zonder dat je een stap hoeft te verzetten. En als je op zoek bent naar die extra diepe bas of een echte surround sound-ervaring, kun je de Sonos Beam altijd uitbreiden met een Sonos Sub en/of Sonos One-luidsprekers als surround-kanalen. Zo kun je je eigen thuisbioscoop creëren zonder de noodzaak van een technisch diploma.

Eventuele minpunten: Waar is de Bluetooth?

Hoewel de Sonos Beam overwegend positief is, zijn er een paar kleine minpunten te noemen. Allereerst heeft de Beam geen Bluetooth-connectiviteit, wat betekent dat je altijd via wifi moet verbinden om muziek te streamen. Hoewel dit meestal geen probleem is, kan het een beetje vervelend zijn als je vrienden hun eigen muziek willen afspelen zonder toegang tot je wifi-netwerk. Maar hé, misschien is dat juist een goed excuus om de DJ van de avond te blijven?

Een ander klein puntje is dat de Sonos Beam slechts één HDMI-poort heeft. Dit betekent dat als je tv geen HDMI ARC (Audio Return Channel) ondersteunt, je mogelijk een HDMI-switch of adapter nodig hebt om alles correct aan te sluiten. Maar laten we eerlijk zijn, dit is slechts een klein ongemak in het licht van de vele voordelen die de Sonos Beam biedt.

Conclusie: De Sonos Beam is het kleine wondertje dat je woonkamer nodig heeft

Al met al is de Sonos Beam een indrukwekkende, compacte soundbar die een fantastische geluidservaring biedt zonder je woonkamer te overspoelen met luidsprekers en kabels. Het stijlvolle design, de eenvoudige installatie, de uitstekende geluidskwaliteit en de mogelijkheid om het systeem uit te breiden, maken dit een uitstekende keuze voor zowel filmliefhebbers als muziekfanaten. En hoewel er een paar kleine minpunten zijn, zijn deze nauwelijks de moeite waard om te noemen in het licht van de vele voordelen van de Sonos Beam. Dus als je op zoek bent naar een compacte en krachtige soundbar, dan is de Sonos Beam zeker een serieuze kanshebber!

TheReviewer
Logo