Philips Hue Go Draagbare Tafellamp recensie – Een mobiele lichtpunt in je leven

In onze steeds meer gedigitaliseerde wereld zijn smart home apparaten als Philips Hue verlichting steeds gebruikelijker. We hebben het privilege om de Philips Hue Go draagbare tafellamp te testen en in deze Philips Hue Go recensie gaan we in detail in op onze ervaringen met dit interessante apparaat.

Onthullen van de Philips Hue Go

De Hue Go tafellamp is een vernieuwde versie van de originele Hue Go lamp, een halve bol die al jaren verkrijgbaar is. Een van de interessante aspecten van deze lamp is de mobiliteit. Met een ingebouwde batterij kan de Hue Go tafellamp overal mee naartoe worden genomen en fungeren als een draagbaar lichtpunt. Dit biedt interessante mogelijkheden, zoals het verlichten van een tafel midden in de kamer waar je geen kabels naar toe wil of kan leggen.

Bij het uitpakken van de Philips Hue Go vonden we de tafellamp zelf, enkele papieren en de oplaadbasis. De lamp was verkrijgbaar in wit of zwart, en onze versie was wit. De oplaadbasis is een slimme oplossing, waardoor je de lamp eenvoudig kunt opladen door hem erop te plaatsen.

Installatie en de Hue App

De installatie van de Philips Hue Go was relatief eenvoudig en intuïtief. De lamp was gemakkelijk te koppelen aan de Hue Bridge, een proces dat vloeiend en stabiel verliep. Eenmaal geïnstalleerd, konden we de lamp bedienen met de Hue-app, die een reeks opties bood voor het aanpassen van de kleur, intensiteit en witwarmte van de lamp.

Een andere interessante eigenschap van de Hue Go tafellamp is de compatibiliteit met Apple Homekit. Met Homekit kun je de lamp ook via de Woning-app op je iPhone bedienen. Hiermee kun je de lamp integreren in automatiseringsscenario’s met andere Homekit-compatibele producten. Dit is een waardevolle functie voor gebruikers die volledig geïntegreerde smart homes willen hebben.

De voor- en nadelen van de Philips Hue Go op een rij

Na grondige tests en observaties, hebben we de voors en tegens van de Philips Hue Go geïdentificeerd.

Voordelen:

  • Uitstekende mobiliteit: de lamp is gemakkelijk te verplaatsen en heeft een lange batterijduur.
  • Degelijke bouwkwaliteit: de lamp voelt robuust aan met een groot deel van metaalconstructie.
  • Gebruiksgemak: eenvoudige installatie, stabiel systeem en een intuïtieve app.

Nadelen:

  • Hogere prijs: met €159 kan de lamp aan de duurdere kant zijn voor sommige gebruikers.
  • Verbindingsproblemen: na verloop van tijd verliest de lamp de verbinding met de Hue Bridge wanneer hij niet op de oplader staat.
  • Beperkte verlichting: vanwege het ontwerp geeft de lamp voornamelijk licht onder en rondom de lamp.

Final verdict: is de Philips Hue Go de moeite waard?

In deze Philips Hue Go recensie hebben we gekeken naar de veelzijdigheid, bouwkwaliteit en gebruiksgemak van deze draagbare tafellamp. Ongetwijfeld biedt de Hue Go een verscheidenheid aan gebruiksmogelijkheden, vele tinten wit licht, dimopties en kleurkeuzes. De stabiliteit en het gebruiksgemak van het Hue Eco systeem zijn ook pluspunten, wat het een waardevolle aanvulling op je smart home maakt.

Echter, zoals bij elk product, zijn er ook nadelen. Het prijskaartje van de Hue Go is vrij hoog en de verbinding met de Hue Bridge kan wegvallen wanneer de lamp niet op de oplader staat. Ondanks deze nadelen blijft de Philips Hue Go een waardevol product voor diegenen die op zoek zijn naar mobiele, aanpasbare verlichting die naadloos integreert met hun smart home systeem. Met deze recensie van de Philips Hue Go hopen we je te hebben geholpen een geïnformeerde keuze te maken.

TheReviewer
Logo