Sonos Roam recensie – Geniet altijd en overal van je favoriete muziek

Als muziekliefhebber wil je altijd en overal kunnen genieten van jouw favoriete nummers. Met de Sonos Roam en draadloze oplader is dat nu mogelijk. Deze draagbare luidspreker biedt de mogelijkheid om zowel via wifi als bluetooth jouw afspeellijsten te streamen. Daarnaast kun je het geluid afstemmen op de akoestiek van de kamer dankzij Trueplay in de iOS Sonos app. In dit artikel gaan we dieper in op de productinformatie, waarom mensen de Sonos Roam verkiezen boven andere luidsprekers, de verschillende functies, de garantie en service, de mening van andere gebruikers en onze eigen conclusie.

Productinformatie:

De Sonos Roam is een draagbare luidspreker met een strak design en is beschikbaar in de kleuren zwart en wit. De speaker heeft een afmeting van 168 x 62 x 60 mm en weegt slechts 430 gram. Dankzij de IP67-certificering is de luidspreker bestand tegen water en stof. Hierdoor kun je de speaker zonder zorgen meenemen naar het strand of het zwembad. De batterijduur van de Sonos Roam is ongeveer 10 uur bij continu gebruik en de luidspreker is binnen 2,5 uur volledig opgeladen.

Waarom mensen de Sonos Roam verkiezen boven andere luidsprekers

De Sonos Roam is populair omdat het een draagbare luidspreker is die zowel via wifi als bluetooth te gebruiken is. Hierdoor kun je altijd en overal jouw favoriete nummers streamen. Daarnaast biedt de iOS Sonos app de mogelijkheid om het geluid af te stemmen op de akoestiek van de kamer dankzij Trueplay. Het design van de luidspreker is strak en compact, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is. Door de draadloze oplader blijft het design behouden en kun je de speaker gemakkelijk opladen.

Functies

Met de Sonos Roam kun je muziek streamen via wifi en bluetooth. Door de Trueplay functie in de iOS Sonos app kun je het geluid afstemmen op de akoestiek van de kamer. Daarnaast heeft de speaker ingebouwde Amazon Alexa en Google Assistant. Zo kun je via stemVia stemcommando’s kun je de speaker bedienen zonder dat je je telefoon hoeft te gebruiken. Houd er wel rekening mee dat de Google Assistant alleen werkt wanneer je verbonden bent met wifi. De Sonos Roam heeft ook een Multiroom functie waarmee je meerdere Sonos speakers in huis kunt koppelen en bedienen via de app. Hierdoor kun je in iedere kamer genieten van jouw favoriete muziek.

Extra functies

Naast de standaard functies heeft de Sonos Roam ook een aantal extra functies. Zo heeft de speaker een automatische Trueplay functie, waarmee de luidspreker zichzelf afstemt op de akoestiek van de omgeving. Daarnaast heeft de speaker een ‘Sound Swap’ functie, waarmee je de muziek kunt overdragen van de Sonos Roam naar de dichtstbijzijnde Sonos speaker in huis. De Sonos Roam heeft ook een ‘Auto Switching’ functie, waarmee de speaker automatisch schakelt tussen wifi en bluetooth wanneer je thuis komt of vertrekt.

Garantie en service

Op de Sonos Roam heb je twee jaar garantie. Mocht er iets mis zijn met de speaker, dan kun je contact opnemen met de klantenservice van Sonos. Zij zullen je helpen bij het oplossen van het probleem. Daarnaast biedt Sonos ook een uitgebreide handleiding en online support.

Wat vinden anderen ervan?

De Sonos Roam krijgt over het algemeen positieve reviews van andere gebruikers. Veel mensen vinden het design van de luidspreker erg mooi en zijn tevreden over de geluidskwaliteit. Daarnaast wordt de mogelijkheid om zowel via wifi als bluetooth te streamen als positief ervaren. Ook zijn veel mensen tevreden over de Trueplay functie in de iOS Sonos app waarmee je het geluid kunt afstemmen op de akoestiek van de kamer.

Final verdict

De Sonos Roam is een draagbare luidspreker die geschikt is voor iedere muziekliefhebber die altijd en overal van zijn of haar favoriete nummers wilt genieten. Dankzij de mogelijkheid om zowel via wifi als bluetooth te streamen en de Trueplay functie in de iOS Sonos app kun je het geluid afstemmen op de akoestiek van de kamer. Daarnaast heeft de speaker een strak en compact design en is deze gemakkelijk mee te nemen. De draadloze oplader zorgt ervoor dat het design behouden blijft en dat je de speaker gemakkelijk kunt opladen.

Pros en cons

Voordelen:

  • Draagbare luidspreker die zowel via wifi als bluetooth te gebruiken is
  • Trueplay functie in de iOS Sonos app waarmee je het geluid kunt afstemmen op de akoestiek van de kamer
  • Strak en compact design, gemakkelijk mee te nemen
  • Automatische Trueplay functie, ‘Sound Swap’ en ‘Auto Switching’ functies

Nadelen:

  • De Google Assistant werkt alleen wanneer je verbonden bent met wifi
  • Relatief duur

Conclusie

De Sonos Roam is een draagbare luidspreker die geschikt is voor muziekliefhebbers die altijd en overal van hun favoriete nummers willen genieten. De luidspreker biedt de mogelijkheid om zowel via wifi als bluetooth te streamen en heeft een strak en compact design waardoor deze gemakkelijk mee te nemen is. De Trueplay functie in de iOS Sonos app zorgt ervoor dat je het geluid kunt afstemmen op de akoestiek van de kamer. Daarnaast heeft de speaker een aantal extra functies, zoals automatische Trueplay, ‘Sound Swap’ en ‘Auto Switching’. Het enige nadeel is dat de Google Assistant alleen werkt wanneer je verbonden bent met wifi en dat de speaker relatief duur is.

Als je op zoek bent naar een draagbare luidspreker met uitstekende geluidskwaliteit en de mogelijkheid om zowel via wifi als bluetooth te streamen, dan is de Sonos Roam zeker het overwegen waard.

Tags:

TheReviewer
Logo