Logitech M240 Silent recensie – fluisterstil en functioneel

Wie kent het niet, dat constante geklik van je muis die door de stilte snijdt. Of het nu thuis is, op kantoor, of in de trein, het kan behoorlijk storend zijn. Gelukkig kreeg ik de kans om de Logitech M240 Silent uit te testen en jongens, wat een verademing! In deze Logitech M240 Silent review gaan we het hebben over alles wat je moet weten over deze stille muis. Van zijn basisfuncties tot mijn persoonlijke ervaringen en die van andere gebruikers. Dus lees snel verder!

Wat is de Logitech M240 Silent?

De Logitech M240 Silent is niet zomaar een muis. Het is een innovatieve en functionele muis ontworpen om je werkruimte zo stil mogelijk te houden. Hoe? Deze Logitech muis is 90 procent stiller dan de meeste muizen, waardoor je omgeving geen last heeft van klikgeluiden. En het mooiste is: je kunt hem direct aansluiten op je apparaat via Bluetooth.

Waarom zouden mensen de Logitech M240 Silent moeten overwegen?

Er zijn genoeg redenen om de Logitech M240 Silent te overwegen. Allereerst, natuurlijk, het stille aspect. Wie wil er nou niet een muis die zijn werk doet zonder iedereen om je heen te storen? Maar het gaat niet alleen om de stilte. Deze muis is ook draadloos, wat betekent dat je genoeg bewegingsvrijheid hebt. En dan is er nog het symmetrische ontwerp, waardoor de muis geschikt is voor zowel links- als rechtshandige gebruikers.

Features en extra functies

De Logitech M240 Silent heeft een aantal handige functies die hem boven de rest doen uitsteken. Hier zijn enkele van de belangrijkste functies:

 • Stille knoppen: je hebt geen last meer van klikgeluiden, wat handig is op kantoor of in de trein.
 • Draadloze connectiviteit: je sluit de muis draadloos via Bluetooth aan, zodat je genoeg bewegingsvrijheid hebt.
 • Geschikt voor zowel links- als rechtshandige gebruikers.
 • Compact formaat: past in elke tas, dus je kunt hem gemakkelijk overal mee naartoe nemen.
 • Batterij inbegrepen en al geplaatst in de muis.

Mijn ervaring met de Logitech M240 Silent

Ik moet toegeven, ik was wat sceptisch toen ik voor het eerst hoorde over een “stille” muis. Ik bedoel, hoeveel geluid maakt een muis nu eigenlijk? Maar na het gebruiken van de Logitech M240 Silent, kan ik zeggen dat het verschil verbazingwekkend is. Het geluidsniveau is aanzienlijk lager dan bij mijn oude muis, waardoor ik me beter kan concentreren op mijn werk.

Een ander groot pluspunt voor mij is het compacte formaat. Ik werk vaak onderweg, dus het is geweldig om een muis te hebben die ik gemakkelijk in mijn tas kan stoppen en die niet veel ruimte in beslag neemt. Bovendien is de Bluetooth-connectiviteit betrouwbaar en snel, waardoor ik vrijwel overal kan werken.

Dat gezegd hebbende, het compacte formaat kan ook een nadeel zijn. Na een paar uur intensief werken begon ik te merken dat mijn hand een beetje moe werd. Dit is waarschijnlijk niet de beste muis voor langdurig gebruik, maar voor onderweg of voor lichte computertaken is het absoluut perfect.

Wat vinden anderen van dit product?

Ik ben niet de enige die onder de indruk is van de Logitech M240 Silent. Uit andere recensies blijkt dat veel gebruikers de stilte en draadloze connectiviteit waarderen. Echter, net als ik, merken sommige mensen op dat de muis na een tijdje wat oncomfortabel kan worden door zijn compacte formaat.

Ondanks dit kleine nadeel zijn de meeste gebruikers tevreden met hun aankoop en bevelen ze de muis aan voor iedereen die op zoek is naar een stille, draagbare en betrouwbare muis.

De voor- en nadelen van de Logitech M240 Silent op een rij

Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van de Logitech M240 Silent.

Voordelen:

 • Stille knoppen zorgen voor een rustige werkomgeving
 • Draadloze connectiviteit geeft je meer bewegingsvrijheid
 • Geschikt voor zowel links- als rechtshandigen
 • Compact formaat maakt het gemakkelijk om de muis overal mee naartoe te nemen

Nadelen:

 • Door het compacte formaat kan de muis bij langdurig gebruik oncomfortabel zijn
 • De muis heeft geen extra knoppen aan de zijkant

Final Verdict: Is de Logitech M240 Silent de moeite waard?

Na mijn ervaring met de Logitech M240 Silent en het lezen van vele andere positieve recensies, kan ik zeggen dat deze muis absoluut de moeite waard is. De voordelen van een stille, draadloze en draagbare muis wegen ruimschoots op tegen de kleine nadelen. Dus, of je nu een freelancer bent die vaak onderweg is, of gewoon iemand die een rustige werkomgeving op prijs stelt, de Logitech M240 Silent zou een geweldige aanvulling op je technologische arsenaal kunnen zijn. Dat is mijn Logitech M240 Silent review in een notendop!

Tags:

TheReviewer
Logo