De beste airfryers voor gezond en snel koken in 2024

Ontdek de veelzijdigheid van de Philips Airfryer XXL Premium, Philips 3000 Series Airfryer L, Ninja AF300EU en Ninja AF400EU. Gezond koken met minder vet en gebruiksgemak staan centraal. Lees snel verder om meer te weten te komen over deze producten.

In de wereld van keukenapparatuur zijn airfryers de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Ze beloven gezonder te frituren zonder in te boeten op smaak en textuur. Wij hebben vijf van de meest populaire modellen getest: de Philips Airfryer XXL Premium HD9867/90, de Philips Airfryer Essential Series HD9252/90, de Ninja Foodi AF300EU Dubbele Airfryer XXL, de KitchenBrothers Airfryer XXL Dual Zone en de Ninja Foodi AF400EU Dubbele Airfryer XXL. In deze uitgebreide review bespreken we de kenmerken, voordelen en eventuele nadelen van elk van deze airfryers. Of je nu een groot gezin hebt of gewoon op zoek bent naar een gezondere manier van koken, we helpen je bij het maken van de juiste keuze. Dus, laten we deze culinaire strijd om de beste airfryer beginnen!

De beste airfryers van dit moment vergeleken

Als je op zoek bent naar de beste airfryer, heb je een scala aan keuzes. Van de gebruiksvriendelijke Philips modellen tot de geavanceerdere Ninja Foodi’s, elk apparaat heeft zijn eigen unieke kenmerken. In deze review gaan we dieper in op de specificaties, prestaties en gebruiksgemak van de vijf geteste modellen. We bekijken hoe goed ze verschillende gerechten bereiden, hoe eenvoudig ze zijn om schoon te maken, en of ze waar voor je geld bieden. Deze vergelijking helpt je om een weloverwogen beslissing te maken, zodat je met een gerust hart kunt kiezen welke airfryer het beste bij jouw kookbehoeften past.

Philips Airfryer XXL Premium HD9867/90

De Philips Airfryer XXL Premium HD9867/90 is een krachtpatser in de keuken, met een vermogen van 2225W en een royale capaciteit van 1,4 kg. Dankzij de Twin Turbostar-technologie wordt overtollig vet effectief afgevoerd, wat zorgt voor gezonder koken. Deze airfryer heeft ook Smart Chef-programma’s, zodat je met één druk op de knop perfecte gerechten kunt maken. Met de NutriU-app krijg je toegang tot een verscheidenheid aan recepten. Dit model is ideaal voor gezinnen en biedt gemak en snelheid in de keuken.

Features van Philips Airfryer XXL Premium HD9867/90
  • Twin Turbostar-technologie voor vetvrije bereiding
  • Smart Chef-programma’s voor eenvoudig koken
  • Vaatwasmachinebestendige onderdelen voor eenvoudige reiniging
  • Sneller koken dan een traditionele oven
  • Inclusief NutriU-app voor recepten

Philips Airfryer Essential Series – HD9252/90

De Philips Airfryer Essential Series HD9252/90 biedt een uitstekende combinatie van gebruiksgemak en gezondheidsvoordelen. Met de Rapid Air-technologie kun je tot 90% minder vet gebruiken, wat deze airfryer tot een uitstekende keuze maakt voor gezonde maaltijden. Het touchscreen met 7 voorkeuzes maakt het koken eenvoudig, en de NutriU-app biedt talloze receptideeën. Deze airfryer is perfect voor zowel beginners als ervaren koks die snel en gezond willen koken.

Features van Philips Airfryer Essential Series – HD9252/90
  • Rapid Air-technologie voor gezonder frituren
  • Touchscreen met 7 kookopties voor eenvoudige bediening
  • NutriU-app voor inspiratie bij het koken
  • Kook met tot wel 90% minder vet
  • Vaatwasmachinebestendige onderdelen voor eenvoudige reiniging

Ninja Foodi AF300EU Dubbele Airfryer XXL

De Ninja Foodi AF300EU Dubbele Airfryer XXL is een gamechanger in de keuken met zijn dubbele kookzones. Hierdoor kun je twee verschillende gerechten gelijktijdig bereiden, perfect voor gezinnen of wanneer je gasten hebt. Met een capaciteit van 7,6 liter en zes kookfuncties, waaronder Max Crisp en Dehydrate, is deze airfryer veelzijdig en efficiënt. Het is ook de enige in deze lijst die door de Consumentenbond als beste uit de test is uitgeroepen, wat zijn kwaliteit onderstreept.

Features van Ninja Foodi AF300EU Dubbele Airfryer XXL
  • Twee onafhankelijke kookzones voor gelijktijdige bereiding
  • Capaciteit van 7,6 liter voor grote porties
  • Zes kookfuncties voor veelzijdige bereiding
  • Max Crisp-functie voor knapperige resultaten
  • Door Consumentenbond uitgeroepen tot beste uit de test

KitchenBrothers Airfryer XXL Dual Zone

De KitchenBrothers Airfryer XXL Dual Zone is perfect voor grote gezinnen of groepen. Met een totale inhoud van 9 liter en twee afzonderlijk instelbare lades kun je eenvoudig verschillende gerechten tegelijkertijd bereiden. De slimme functies zoals Smart Finish en Match Cook maken het gebruik nog gemakkelijker. Dit model biedt veel waar voor zijn geld en is ideaal voor diegenen die regelmatig voor meerdere personen koken.

Features van KitchenBrothers Airfryer XXL Dual Zone
  • Grote capaciteit van 9 liter voor het bereiden van maaltijden voor het hele gezin
  • Smart Finish-functie voor gelijktijdig klaar maken van gerechten
  • Match Cook-functie voor het eenvoudig instellen van beide lades
  • 10 kookprogramma’s voor veelzijdige bereiding
  • LCD-touchscreen voor eenvoudige bediening

Ninja Foodi AF400EU Dubbele Airfryer XXL

De Ninja Foodi AF400EU Dubbele Airfryer XXL is de grotere versie van de AF300EU en biedt nog meer mogelijkheden. Met een inhoud van 9,5 liter is deze airfryer ideaal voor grote gezinnen of feesten. De zes kookfuncties en de mogelijkheid om de kookzones onafhankelijk in te stellen, maken dit apparaat uiterst veelzijdig. Met een vermogen van 2470W en de mogelijkheid om gerechten tot 75% sneller te bereiden dan een traditionele oven, is deze airfryer een uitstekende keuze voor drukke gezinnen.

Features van Ninja Foodi AF400EU Dubbele Airfryer XXL
  • Grote capaciteit van 9,5 liter voor grote maaltijden
  • Zes kookfuncties voor veelzijdigheid
  • Independently instelbare kookzones
  • 75% sneller dan traditionele ovens
  • SYNC- en MATCH-functies voor eenvoudig koken

Creatief koken met je nieuwe airfryer

Airfryers zijn niet alleen voor het maken van knapperige frietjes of snacks. Deze veelzijdige apparaten kunnen ook gebruikt worden om een breed scala aan gerechten te bereiden. Denk aan het roosteren van groenten, het bakken van cakes, of zelfs het drogen van fruit voor gezonde snacks. Met de juiste recepten kun je de mogelijkheden van je airfryer echt uitbreiden. Probeer bijvoorbeeld eens een ovenschotel of een gezonde quiche; je zult versteld staan van de resultaten!

Een andere interessante toepassing is het bereiden van meergangendiners. Met modellen zoals de Ninja Foodi AF300EU en AF400EU kun je verschillende gerechten tegelijkertijd bereiden, zodat je snel een complete maaltijd op tafel zet. Stel je voor: een perfect gebraden kip aan de ene kant en knapperige frietjes aan de andere kant. De mogelijkheden zijn eindeloos en je vrienden en familie zullen je kookkunsten zeker waarderen!

De voordelen van airfryers in jouw keuken

Een van de grootste voordelen van airfryers is dat ze veel gezonder zijn dan traditionele frituurmethoden. Met tot wel 90% minder vet is het mogelijk om van al je favoriete gefrituurde gerechten te genieten zonder de schuldgevoelens. Dit maakt ze ideaal voor mensen die een gezonder dieet willen volgen. Bovendien zijn de meeste modellen eenvoudig te gebruiken en zijn ze snel op temperatuur, wat je tijd bespaart in de keuken.

Daarnaast zijn airfryers geweldig voor mensen met een druk leven. Je kunt eenvoudig je ingrediënten voorbereiden, de instellingen kiezen en je airfryer doet de rest. Dit betekent dat je minder tijd in de keuken hoeft door te brengen en meer tijd kunt besteden aan genieten van je maaltijden met vrienden en familie. Dit is vooral belangrijk voor gezinnen die altijd onderweg zijn en graag samen willen eten.

De perfecte airfryer voor jouw behoeften

Bij het kiezen van de juiste airfryer is het belangrijk om te overwegen wat je behoeften zijn. Heb je een groot gezin? Dan zijn de modellen met dubbele kookzones, zoals de Ninja Foodi AF300EU of AF400EU, ideaal. Voor kleinere huishoudens kunnen de Philips Airfryer Essential en Premium modellen perfect zijn. Daarnaast moet je nadenken over de functies die je belangrijk vindt, zoals de NutriU-app voor recepten of de verschillende kookfuncties.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat je een apparaat kiest dat bij jouw kookstijl past. Of je nu een ervaren chef bent of een beginner die net begint met koken, er is een airfryer die aan jouw wensen voldoet. Door de verschillende modellen en hun kenmerken te vergelijken, kun je een weloverwogen keuze maken en je kookervaring naar een hoger niveau tillen.

In conclusie, airfryers zijn een waardevolle aanvulling voor elke keuken. Met de mogelijkheid om gezonder te koken, tijd te besparen en veelzijdige gerechten te bereiden, is het geen wonder dat ze zo populair zijn. Of je nu kiest voor de Philips Airfryer XXL Premium HD9867/90, de Ninja Foodi AF300EU of een ander model, je zult zeker genieten van de voordelen die deze apparaten te bieden hebben. Dus waar wacht je nog op? Tijd om je nieuwe airfryer uit te proberen!

TheReviewer
Logo