Apple Magic Keyboard iPad Pro 12.9 inch (2021 / 2022) Recensie – Perfecte combinatie van toetsenbord en bescherming

Het Apple Magic Keyboard voor de iPad Pro 12.9 inch (2021) biedt een slank ontwerp met een geïntegreerde trackpad en laadt de iPad op. Ontdek meer over de functies en ervaringen. Lees snel verder om meer te weten te komen over dit product.

Heb je ooit geprobeerd een belangrijke e-mail te typen op je iPad, maar merkte je dat het schermtoetsenbord je meer in de weg zat dan hielp? Of misschien heb je wel eens een presentatie voorbereid, maar kwam je erachter dat het onhandig is om te typen zonder een echt toetsenbord? Dat is precies waar de Apple Magic Keyboard iPad Pro 12.9 inch (2021 / 2022) in beeld komt. Ik had de kans om dit stijlvolle toetsenbord te testen en ik kan je vertellen dat het meer biedt dan alleen een toetsenbord. In deze recensie gaan we dieper in op het ontwerp, de functionaliteit, de gebruikservaring en hoe het zich verhoudt tot andere toetsenbordopties op de markt. Dus, ga lekker zitten, misschien met een kopje koffie, en laten we deze tech-diamant samen onder de loep nemen!

Pluspunten
  • Mooi zwevend design met magnetische bevestiging
  • Dun en lichtgewicht ontwerp dat gemakkelijk mee te nemen is
  • Geïntegreerde trackpad voor verbeterde navigatie in iPadOS
  • USB-C poort voor opladen zonder de toegang tot andere accessoires te blokkeren
  • Toetsen met achtergrondverlichting en 1mm key travel voor comfortabel typen
- Minpunten
  • Prijzig in vergelijking met andere toetsenbordopties
  • Geen numeriek toetsenblok beschikbaar
  • Beperkte compatibiliteit met oudere iPad-modellen
  • Typen kan in het begin even wennen zijn voor gebruikers die gewend zijn aan traditionele toetsenborden

Ontwerp en bouwkwaliteit van het toetsenbord

De Apple Magic Keyboard iPad Pro 12.9 inch (2021 / 2022) is een prachtig stuk technologie. Het toetsenbord heeft een slank en modern ontwerp dat perfect aansluit bij de esthetiek van de iPad Pro. Met een magnetische bevestiging blijft de iPad stevig op zijn plaats, wat zorgt voor een ‘zwevend’ effect dat zowel stijlvol als praktisch is. Het toetsenbord vouwt eenvoudig op tot een hoes, waardoor je je iPad Pro van voor tot achter kunt beschermen. Dit is ideaal voor wie veel onderweg is en zijn of haar apparatuur in topconditie wil houden. De toetsen zijn van volledig formaat en hebben een key travel van 1mm, wat betekent dat je een prettige typervaring hebt, zonder dat je het gevoel hebt dat je met een laptop werkt. De achtergrondverlichting maakt het typen in donkere omgevingen een stuk gemakkelijker, wat ook een pluspunt is voor de nachtbrakers onder ons.

Maar wat dit toetsenbord echt onderscheidt, is de geïntegreerde trackpad. Dit zorgt ervoor dat je met een cursor kunt navigeren door iPadOS, wat de gebruikservaring aanzienlijk verbetert. De trackpad ondersteunt Multi-Touch-bewegingen, wat betekent dat je kunt klikken, scrollen en zelfs slim zoomen zonder dat je een externe muis nodig hebt. Dit is niet alleen ruimtebesparend, maar ook super handig. Je kunt je muis dus thuis laten liggen en nog steeds genieten van een desktopachtige ervaring met je iPad Pro. Het gebruik van de trackpad voelt erg intuïtief aan, en je zult merken dat je snel gewend raakt aan deze nieuwe manier van werken.

Functionaliteit en prestaties in de praktijk

Als je de Apple Magic Keyboard iPad Pro 12.9 inch (2021 / 2022) in gebruik neemt, kom je er snel achter dat het niet alleen een toetsenbord is, maar een echte uitbreiding van je iPad. De USB-C-poort aan de zijkant is een slimme toevoeging, omdat je je iPad kunt opladen terwijl je aan het werk bent. Dit betekent dat je de poort van de iPad zelf vrijhoudt voor andere accessoires. Het ontwerp is zo gemaakt dat je de iPad eenvoudig in de perfecte kijkhoek kunt plaatsen, wat de ergonomie ten goede komt. Dit is vooral fijn tijdens lange werkuren of videoconferenties. De combinatie van de trackpad en het toetsenbord maakt het eenvoudig om documenten te bewerken, presentaties te maken en zelfs te gamen. Je zou bijna vergeten dat je met een tablet werkt!

De compatibiliteit met iPadOS 14.5 of hoger is een ander belangrijk punt. Dit zorgt ervoor dat je toegang hebt tot alle nieuwste functies en mogelijkheden. De toetsen zijn responsief en het schaarmechanisme zorgt voor een solide typervaring. Je kunt met gemak lange teksten typen zonder dat je last krijgt van vermoeide vingers. De achtergrondverlichting is instelbaar, wat betekent dat je de helderheid kunt aanpassen aan je omgeving. Dit maakt het toetsenbord niet alleen functioneel, maar ook stijlvol en praktisch in verschillende omstandigheden.

Prijs-kwaliteitverhouding en alternatieven

Met een prijs van €349,99 is de Apple Magic Keyboard iPad Pro 12.9 inch (2021 / 2022) zeker niet de goedkoopste optie op de markt. Maar als je kijkt naar de bouwkwaliteit, functionaliteit en de toegevoegde waarde die het biedt, is het de prijs zeker waard. Het biedt een naadloze integratie met de iPad Pro en verbetert de algehele gebruikservaring aanzienlijk. In vergelijking met andere toetsenborden voor tablets, zoals de Logitech Slim Folio Pro of het Brydge 12.9 Pro+, biedt de Apple Magic Keyboard unieke functies zoals de trackpad en de mogelijkheid om je iPad op te laden terwijl je werkt. Dit maakt het tot een aantrekkelijke keuze voor de serieuze iPad-gebruiker.

Al met al, als je op zoek bent naar een toetsenbord dat echt een aanvulling is op je iPad Pro-ervaring, dan is de Apple Magic Keyboard iPad Pro 12.9 inch (2021 / 2022) een uitstekende keuze. Het is een investering die zich terugbetaalt in gebruiksgemak en productiviteit. Dus, als je je afvraagt of je die €349,99 wilt uitgeven, overweeg dan de voordelen en hoe het je dagelijkse werk kan verbeteren.

Final verdict: is de Apple Magic Keyboard iPad Pro 12.9 inch (2021 / 2022) de moeite waard?

Na uitgebreid testen van de Apple Magic Keyboard iPad Pro 12.9 inch (2021 / 2022), kan ik met zekerheid zeggen dat dit toetsenbord een fantastische investering is voor iedereen die serieus met hun iPad Pro aan de slag wil. De combinatie van een prachtig ontwerp, uitstekende functionaliteit en de handige trackpad maken het een onmisbaar accessoire voor iPad-gebruikers. Voor €349,99 krijg je niet alleen een toetsenbord, maar een complete werkervaring die je productiviteit naar een hoger niveau tilt.

Dus, is de Apple Magic Keyboard iPad Pro 12.9 inch (2021 / 2022) de moeite waard? Absoluut! De prijs kan hoog lijken in vergelijking met andere opties, maar als je de kwaliteit en functionaliteit in overweging neemt, is het een aankoop die je niet zult betreuren. Het is perfect voor zowel professioneel als persoonlijk gebruik en zal je iPad Pro transformeren in een krachtig productiviteitsinstrument.

Koop dit product nu op Bol.com

Veelgestelde vragen over Apple Magic Keyboard iPad Pro 12.9 inch (2021 / 2022)

Is het Apple Magic Keyboard compatibel met alle iPads?

Het Apple Magic Keyboard is specifiek ontworpen voor de iPad Pro 12,9 inch (2021 / 2022) en is compatibel met iPads die draaien op iPadOS 14.5 of hoger. Controleer of jouw iPad deze vereisten voldoet.

Hoe wordt de iPad opgeladen met het Magic Keyboard?

De iPad wordt opgeladen via de USB-C poort aan de zijkant van het Magic Keyboard. Dit zorgt ervoor dat de poort van de iPad Pro beschikbaar blijft voor andere accessoires terwijl je werkt.

Wat is key travel en waarom is het belangrijk?

Key travel verwijst naar de afstand die een toets moet afleggen om de bodem te raken wanneer deze wordt ingedrukt. Het Magic Keyboard heeft een key travel van 1mm, wat zorgt voor een comfortabele en responsieve type-ervaring.

Wat zijn de voordelen van de geïntegreerde trackpad?

De geïntegreerde trackpad maakt het mogelijk om met een cursor in iPadOS te werken, waardoor je gemakkelijker kunt klikken, scrollen en multi-touch gebaren kunt gebruiken. Dit biedt meer functionaliteit zonder dat je een aparte muis nodig hebt.

Hoe vouw je het Magic Keyboard op en is het gemakkelijk mee te nemen?

Het Magic Keyboard heeft een dun en opvouwbaar ontwerp, waardoor het eenvoudig is om mee te nemen in je tas. Wanneer het is opgevouwen, fungeert het ook als een beschermende hoes voor je iPad Pro.

TheReviewer
Logo