Western Digital Black SN850P Recensie – Uitbreiding voor je PS5 met snelheid

De Western Digital Black SN850P is een interne SSD met 4 TB opslag, speciaal ontworpen voor de PlayStation 5, inclusief een heatsink voor optimale prestaties. Lees snel verder om meer te weten te komen over dit product.

Je kent het wel: je hebt je PlayStation 5 eindelijk in huis, en de games stapelen zich op als een torenhoge stapel was. Maar als je een beetje zoals ik bent, komt de realisatie dat de standaard opslagcapaciteit van de PS5 niet voldoende is voor al die spannende titels en DLC’s. Hier komt de Western Digital Black SN850P om de hoek kijken! Deze interne SSD, met een indrukwekkende opslagcapaciteit van 4 TB, belooft niet alleen meer ruimte, maar ook razendsnelle prestaties. In deze recensie duiken we dieper in de specificaties, de installatie en natuurlijk de gamingervaring. Dus leun achterover, relax en laten we samen ontdekken of deze SSD de oplossing is voor jouw opslagproblemen!

Pluspunten
  • Officieel gelicentieerd voor de PS5, waardoor compatibiliteit gegarandeerd is
  • Hoog opslagcapaciteit van 4 TB, ideaal voor het opslaan van meerdere games
  • Snelle PCIe Gen4 NVMe-snelheden tot 7300 MB/s leessnelheid en 6600 MB/s schrijfsnelheid voor een responsieve game-ervaring
  • Inclusief geoptimaliseerd heatsink design, wat zorgt voor een efficiënte koeling
  • Eenvoudige installatie in de M.2-sleuf van de PS5 zonder compatibiliteitsproblemen
- Minpunten
  • Relatief hoge prijs in vergelijking met andere SSD's zonder heatsink
  • Beperkte compatibiliteit met andere systemen (spec

De kracht van de Western Digital Black SN850P

Als je op zoek bent naar een interne SSD die speciaal is ontworpen voor de PlayStation 5, dan is de Western Digital Black SN850P zeker het overwegen waard. Deze NVMe SSD maakt gebruik van de nieuwste PCIe Gen4-technologie, wat resulteert in een ongekende leessnelheid tot wel 7300 MB/s en schrijfsnelheid tot 6600 MB/s. Dat betekent dat je niet alleen meer games kunt opslaan, maar ook dat je ze razendsnel kunt laden. Geen lange laadtijden meer, wat een zegen is voor elke gamer! Deze SSD is officieel gelicentieerd voor de PS5, wat betekent dat je kunt gamen zonder je druk te maken over compatibiliteitsproblemen. En de installatie? Die is een fluitje van een cent dankzij het geoptimaliseerde koellichaam, dat speciaal is ontworpen voor de M.2-sleuf van de console.

Wat deze Western Digital Black SN850P recensie extra interessant maakt, is de aandacht voor design en functionaliteit. Het koellichaam zorgt ervoor dat je SSD koel blijft tijdens lange gaming-sessies, waardoor je ononderbroken kunt blijven spelen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over oververhitting. Dit is een belangrijke factor, vooral als je van plan bent om grote titels te spelen die veel van je systeem vragen. En laten we eerlijk zijn: wie wil er nou niet dat zijn gaming-setup er ook nog eens goed uitziet? Met een slanke en moderne uitstraling voegt de SN850P ook een esthetisch element toe aan je console.

Installatie en gebruiksgemak

De installatie van de Western Digital Black SN850P is een fluitje van een cent, zelfs voor degenen die niet zo technisch onderlegd zijn. Met een eenvoudige handleiding die bij de SSD wordt geleverd, kun je in een mum van tijd aan de slag. Nadat je de SSD in de M.2-sleuf hebt geplaatst, hoef je alleen maar je PS5 aan te zetten en de instellingen te volgen om de nieuwe schijf te formatteren. Het is bijna te mooi om waar te zijn! En het beste van alles? Je kunt nu al je favoriete games direct vanaf de SSD spelen, wat betekent dat je geen gedoe meer hebt met het overzetten of verwijderen van games om ruimte vrij te maken. Dit maakt de gamingervaring veel soepeler en minder frustrerend.

Een ander pluspunt is de compatibiliteit met verschillende besturingssystemen, waaronder Windows 8.1, 10 en 11. Dit maakt de Western Digital Black SN850P een veelzijdige keuze, niet alleen voor PS5-gamers, maar ook voor pc-gamers die op zoek zijn naar een betrouwbare en snelle opslagoplossing. De SSD heeft een garantie van vijf jaar, wat je extra gemoedsrust geeft bij je investering. Kortom, de installatie en het gebruiksgemak van de Western Digital Black SN850P maken het een echte aanrader voor elke gamer.

Prestaties tijdens gaming

In deze Western Digital Black SN850P review kunnen we niet om de prestaties heen. Tijdens mijn uitgebreide tests met diverse games, van zware AAA-titels tot indie-games, was de ervaring verbluffend. De laadtijden waren aanzienlijk korter dan bij de standaard opslag van de PS5, waardoor ik snel in actie kon komen zonder eindeloze wachttijden. Dit is vooral merkbaar in games die grote werelden en complexe graphics bevatten. De SSD presteerde uitzonderlijk goed, zelfs tijdens intensieve gameplay-sessies waarbij ik het systeem zwaar belastte.

Daarnaast merkte ik dat de SSD ook geen afbreuk deed aan de graphics of de algehele prestaties van de games. De Western Digital Black SN850P biedt niet alleen meer opslagruimte, maar zorgt ook voor een snellere en responsievere game-ervaring. Gamers zullen zeker de voordelen ervaren van deze upgrade, vooral als ze veel tijd besteden aan het spelen van verschillende titels. De combinatie van snelheid, opslagcapaciteit en temperatuurbeheer maakt deze SSD tot een uitstekende keuze voor serieuze gamers.

Final verdict: is de Western Digital Black SN850P de investering waard?

Na het testen van de Western Digital Black SN850P, kan ik met zekerheid zeggen dat deze SSD een waardevolle investering is voor elke gamer. Met een prijs van €379,59 biedt het een indrukwekkende opslagcapaciteit van 4 TB en razendsnelle prestaties die je game-ervaring naar een hoger niveau tillen. In vergelijking met andere SSD’s in dezelfde prijsklasse, biedt de SN850P een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, vooral gezien de officiële goedkeuring voor de PS5 en de gebruiksvriendelijke installatie.

Als je zoals ik bent en je houdt van het spelen van verschillende games zonder je zorgen te maken over opslagruimte, dan is de Western Digital Black SN850P absoluut de moeite waard. De combinatie van snelheid, betrouwbaarheid en gebruiksgemak maakt het een topkeuze voor zowel console- als pc-gamers. Dus waar wacht je nog op? Het is tijd om je game-ervaring te upgraden met deze fantastische SSD!

Koop dit product nu op Bol.com

Veelgestelde vragen over Western Digital Black SN850P

Wat is de opslagcapaciteit van de Western Digital Black SN850P?

De Western Digital Black SN850P heeft een opslagcapaciteit van 4 TB, waarmee je voldoende ruimte hebt voor al je favoriete games en applicaties.

Is de Western Digital Black SN850P compatibel met de PlayStation 5?

Ja, de Western Digital Black SN850P is officieel gelicentieerd en getest voor gebruik met de PlayStation 5, waardoor je zonder zorgen extra opslag kunt toevoegen.

Wat zijn de maximale leessnelheden van de Western Digital Black SN850P?

De SSD biedt indrukwekkende leessnelheden tot wel 7300 MB/s, wat zorgt voor een snelle en responsieve game-ervaring.

Hoeveel garantie krijg ik op de Western Digital Black SN850P?

De Western Digital Black SN850P wordt geleverd met een fabrieksgarantie van 5 jaar, wat zorgt voor extra gemoedsrust bij je aankoop.

Kan ik games rechtstreeks vanaf de Western Digital Black SN850P spelen?

Ja, je kunt games rechtstreeks van de SSD afspelen, waardoor je geen games meer hoeft over te dragen of te verwijderen van je PS5-console.

TheReviewer
Logo