Corsair K70 RGB PRO – Uitstekende prestaties in stijl

De CORSAIR K70 RGB PRO is een mechanisch gamingtoetsenbord met een aluminium frame, CHERRY MX-switches en geavanceerde RGB-verlichting. Ontdek de prestaties en functies die het tot een krachtige keuze maken. Lees snel verder.

Als gamer ben je vast wel bekend met die momenten waarop je net die cruciale actie mist omdat je toetsenbord je in de steek laat. Misschien heb je je toetsenbord al een beetje overwogen om je prestaties te verbeteren, maar wat als ik je vertel dat de Corsair K70 RGB PRO – Mechanisch Gaming Toetsenbord alles kan veranderen? Dit toetsenbord belooft niet alleen een iconisch ontwerp met RGB-verlichting, maar ook een indrukwekkende snelheid en responsiviteit. Ik heb de kans gekregen om deze beauty uitgebreid te testen en in deze Corsair K70 RGB PRO – Mechanisch Gaming Toetsenbord recensie ga ik dieper in op de prestaties, het ontwerp, de software en nog veel meer. Dus pak een kop koffie, leun achterover en laten we kijken of dit toetsenbord daadwerkelijk de game-changer is waar je naar op zoek bent.

Pluspunten
  • Duurzaam aluminium frame voor een premium uitstraling en stevigheid
  • CORSAIR AXON-hyperverwerkingstechnologie voor razendsnelle inputregistratie
  • 100% CHERRY MX RGB Brown mechanische keyswitches voor optimale feedback en duurzaamheid
  • Afneembare USB-C-kabel voor gemakkelijk transport
  • Krachtige iCUE-software voor uitgebreide aanpassingsmogelijkheden en macro's
- Minpunten
  • Geen draadloze functionaliteit, waardoor je altijd aan een kabel gebonden bent
  • Relatief zwaar, wat minder handig kan zijn voor mobiel gebruik
  • Prijs kan hoger zijn in vergelijking met andere gamingtoetsenborden
  • Sommige gebruikers kunnen de RGB-verlichting als te fel ervaren

Ontwerp en bouwkwaliteit

De Corsair K70 RGB PRO heeft een prachtig, duurzaam ontwerp dat onmiddellijk opvalt. Het aluminium frame geeft het toetsenbord een premium uitstraling en voelt ook zo aan. Tijdens mijn testperiode merkte ik dat de toetsen stevig aanvoelen, wat cruciaal is voor gamers die veel toetsaanslagen maken. De double-shot PBT keycaps zijn ontworpen om slijtage en vervaging te weerstaan, wat betekent dat je toetsen er jarenlang als nieuw uitzien. De magnetische soft-touch polssteun is een geweldige toevoeging, vooral tijdens lange sessions, en zorgt voor extra comfort. Kortom, qua ontwerp en bouwkwaliteit is dit toetsenbord een klasse apart.

Naast de stevige constructie biedt de K70 RGB PRO ook een indrukwekkende RGB-verlichting per toets. Met de krachtige iCUE-software kun je de verlichting volledig aanpassen, wat een geweldige manier is om je gaming-setup een persoonlijke touch te geven. Of je nu kiest voor een statische kleur of een dynamisch effect, de verlichting is helder en goed zichtbaar, zelfs in fel verlichte ruimtes. Dit maakt de Corsair K70 RGB PRO niet alleen functioneel, maar ook visueel aantrekkelijk, wat het een must-have maakt voor elke serieuze gamer.

Prestaties en gebruiksgemak

Een van de grootste voordelen van de Corsair K70 RGB PRO is de AXON-hyperverwerkingstechnologie, die zorgt voor een ongeëvenaarde snelheid en precisie. Met een polling rate van 8.000 Hz en een toetsscanning van 4.000 Hz, registreert dit toetsenbord jouw input met een snelheid die de concurrentie ver achter zich laat. Tijdens mijn gametests merkte ik dat elke toetsaanslag direct werd geregistreerd, wat cruciaal is tijdens intense gaming-sessies. De CHERRY MX RGB Brown mechanische keyswitches bieden een tactiele feedback die perfect is voor zowel gamers als typisten, en de duurzaamheid van 100 miljoen toetsaanslagen is gewoonweg indrukwekkend.

De ingebouwde macro-opname is een andere feature die het gebruiksgemak van de K70 RGB PRO verhoogt. Met een simpele sneltoets kun je snel macro’s opnemen en deze opslaan in FN-sneltoetscombinaties. Dit maakt het uitvoeren van complexe acties een fluitje van een cent, waardoor je meer tijd hebt om te focussen op je gameplay. Bovendien kan de toernooischakelaar met één druk op de knop worden ingeschakeld, wat betekent dat je je kunt concentreren zonder afleiding van onbedoelde macroactivering.

Software en aanpassingsmogelijkheden

De Corsair iCUE-software is waar de magie echt gebeurt. Met deze krachtige tool kun je niet alleen je RGB-verlichting aanpassen, maar ook macro’s, toetsfuncties en meer instellen. De interface is vriendelijk en intuïtief, wat je in staat stelt om snel en eenvoudig aanpassingen te maken. In mijn ervaring was het gemakkelijk om meerdere profielen te maken en te schakelen tussen deze profielen, waarmee ik tot wel 50 verschillende configuraties kon opslaan. Dit is vooral handig voor gamers die verschillende instellingen nodig hebben voor verschillende spellen.

Een ander aspect dat ik waardeerde, was de mogelijkheid om de mediatoetsen en de volumerolknop volledig aan te passen. Dit maakt het eenvoudig om je muziek of andere media zonder onderbreking van het spel te bedienen. Met de iCUE-software kun je ook exclusieve integraties met geselecteerde games gebruiken, waardoor de verlichting van de K70 RGB PRO synchroon loopt met de actie op het scherm. Dit voegt niet alleen een visueel spektakel toe, maar verhoogt ook de onderdompeling in het spel.

Final verdict: Is Corsair K70 RGB PRO – Mechanisch Gaming Toetsenbord de investering waard?

Na het grondig testen van de Corsair K70 RGB PRO – Mechanisch Gaming Toetsenbord, kan ik met zekerheid zeggen dat dit toetsenbord de moeite waard is. Met een prijs van €170 biedt het een uitstekende combinatie van prestaties, bouwkwaliteit en aanpassingsmogelijkheden. In vergelijking met andere gamingtoetsenborden in dezelfde prijscategorie, zoals de Razer Huntsman of Logitech G Pro, steekt de K70 RGB PRO er met zijn robuuste constructie en geavanceerde technologie echt bovenuit. De premium functies en de mogelijkheid om je gaming-ervaring aan te passen, maken het een geweldige investering voor elke gamer.

Dus, als je op zoek bent naar een toetsenbord dat niet alleen goed presteert, maar ook geweldig aanvoelt en eruitziet, dan is de Corsair K70 RGB PRO – Mechanisch Gaming Toetsenbord een uitstekende keuze. Of je nu een casual gamer bent of een serieuze pro, dit toetsenbord biedt alles wat je nodig hebt om je spel naar een hoger niveau te tillen. Vergeet niet dat de juiste tools het verschil kunnen maken, en met de K70 RGB PRO ben je goed uitgerust voor elke uitdaging die op je pad komt.

Koop dit product nu op Bol.com

Veelgestelde vragen over Corsair K70 RGB PRO – Mechanisch Gaming Toetsenbord

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van het Corsair K70 RGB PRO toetsenbord?

Het Corsair K70 RGB PRO heeft een iconisch aluminium frame, CHERRY MX RGB Brown mechanische keyswitches, dynamische RGB-verlichting per toets, een afneembare USB-C-kabel, en biedt ondersteuning voor tot 50 profielen via de iCUE-software. Bovendien beschikt het over speciale mediatoetsen en een multifunctionele volumerolknop.

Hoe werkt de AXON-hyperverwerkingstechnologie?

De CORSAIR AXON-hyperverwerkingstechnologie maakt de verwerking van invoer tot 8 keer sneller dan bij reguliere gamingtoetsenborden, met een polling-snelheid van 8.000 Hz en een toetsscanning van 4.000 Hz. Dit zorgt ervoor dat elke toetsaanslag snel en nauwkeurig wordt geregistreerd, ongeacht de snelheid van de speler.

Wat is het voordeel van de CHERRY MX RGB Brown mechanische keyswitches?

De CHERRY MX RGB Brown mechanische keyswitches bieden een voelbare weerstand halverwege de aanslag, wat ideaal is voor gamers en typisten die lichte feedback waarderen. Ze zijn duurzaam en gaan tot 100 miljoen toetsaanslagen mee, wat zorgt voor een lange levensduur van het toetsenbord.

Hoe kan ik de RGB-verlichting aanpassen?

De RGB-verlichting van het Corsair K70 RGB PRO kan eenvoudig worden aangepast via de krachtige iCUE-software, die beschikbaar is voor zowel Windows als macOS. Hiermee kun je dynamische verlichtingseffecten instellen, de helderheid aanpassen en zelfs verlichtingseffecten synchroniseren met geselecteerde games.

Wat maakt het toetsenbord geschikt voor toernooien?

Het toetsenbord is uitgerust met een toernooischakelaar die automatisch overschakelt naar statische verlichting en onbedoelde macroactivatie uitschakelt. Dit helpt spelers zich te concentreren op hun spel zonder afleiding. Bovendien biedt het interne geheugen ruimte voor maximaal 50 profielen, zodat spelers hun persoonlijke instellingen kunnen opslaan en snel kunnen wisselen tussen verschillende configuraties.

TheReviewer
Logo