MasonPro Babyfoon Recensie – Altijd in de buurt van je kleintje

De MasonPro Babyfoon met 2 camera's biedt ouders gemoedsrust met kristalhelder beeld en geluid. Monitor je kleintje eenvoudig en veilig, dag en nacht. Lees snel verder!

Als kersverse ouder weet je dat de slaap van je kleintje vaak de heilige graal is. Je hebt die momenten vast wel meegemaakt waarop je je afvroeg: “Hoor ik een geluidje? Moet ik gaan kijken?” Het kan een ware uitdaging zijn om je baby in de gaten te houden zonder elke keer de kamer binnen te stormen. Daarom heb ik de MasonPro Babyfoon met twee camera’s getest. In deze recensie gaan we kijken naar de functionaliteiten, de gebruiksvriendelijkheid en of deze babyfoon echt de gemoedsrust biedt die je zoekt. Dus, leun achterover en laten we de wereld van babyfoons samen verkennen!

Pluspunten
  • Flexibele uitbreidingsmogelijkheden voor meerdere kinderen
  • Haarscherp beeld en automatisch nachtzicht
  • Groot scherm met eenvoudige bediening
  • Terugspreekfunctie en slaapliedjes
  • Veilige en stabiele verbinding zonder wifi of internet
- Minpunten
  • Geen smartphone-app beschikbaar
  • Relatief zwaar apparaat met een gewicht van 1020 g
  • Geen opnamefunctie
  • Geen nachtlicht aanwezig

Kenmerken van de MasonPro Babyfoon

De MasonPro Babyfoon is een indrukwekkende gadget die je zeker niet wilt missen. Met zijn twee camera’s kun je meerdere ruimtes in de gaten houden, wat bijzonder handig is voor gezinnen met meer dan één kindje. Het 5 inch kleurenbeeldscherm biedt haarscherpe beelden, en dankzij de infrarood-nachtzichtfunctie zie je je baby zelfs in het donker. Dit betekent dat je niet constant je ogen op de klok hoeft te houden om te checken of het nog tijd is voor de volgende voeding. Het apparaat heeft een bereik van 50 meter binnenshuis en tot 300 meter buitenshuis, wat je de vrijheid geeft om in je huis te bewegen zonder constant in de gaten te hoeven houden wat er in de babykamer gebeurt.

Een andere interessante eigenschap van de MasonPro Babyfoon is de terugspreekfunctie. Dit is een echte lifesaver als je even niet in de buurt bent van je kleintje, maar wel wilt dat hij of zij je kan horen. Daarnaast zijn er acht ingebouwde slaapliedjes die je kunt afspelen om je baby in een rustige slaap te helpen. Dit is niet alleen handig, maar het kan ook een leuke manier zijn om een band met je kleintje op te bouwen, zelfs als je niet in de kamer bent. Kortom, de MasonPro Babyfoon biedt een scala aan functies die het leven van ouders een stuk gemakkelijker maken.

Gebruiksgemak en installatie

Bij het testen van de MasonPro Babyfoon viel het me op hoe eenvoudig de installatie was. Je hoeft geen technische wizard te zijn om dit apparaat aan de praat te krijgen. De gebruiksaanwijzing is duidelijk en de Nederlandse vertaling maakt het nog gemakkelijker. Het enige wat je hoeft te doen is de camera’s aan te sluiten, het scherm in te stellen en voilà, je bent klaar om je kleintje te observeren. Het gebruik van de babyfoon is ook prettig; de knoppen zijn logisch geplaatst en je kunt zonder problemen door de verschillende functies navigeren. Dit is erg handig wanneer je met één hand probeert de baby te troosten terwijl je met de andere hand de babyfoon bedient.

Wat betreft de batterijduur, de MasonPro Babyfoon heeft een oplaadbare batterij die tot 8 uur continu gebruik biedt. Dit is perfect voor die lange nachten waarin je niet wilt dat je babyfoon uitvalt terwijl je je kleintje in de gaten houdt. Bovendien zorgt de VOX-functie ervoor dat het scherm alleen oplicht wanneer er geluiden in de babykamer zijn, wat helpt om energie te besparen. Dit maakt het een ideale keuze voor ouders die zowel gebruiksgemak als functionaliteit zoeken in een babyfoon.

Betrouwbaarheid en connectiviteit

Een van de grootste zorgen bij het gebruik van een babyfoon is de verbinding. Je wilt geen storingen of een onbetrouwbaar signaal, vooral niet als het gaat om de veiligheid van je kind. De MasonPro Babyfoon maakt gebruik van een stabiele 2,4 GHz draadloze verbinding, wat betekent dat je geen wifi of internet nodig hebt. Dit zorgt voor een veilige, storingsvrije verbinding, zodat je altijd in contact blijft met je kleintje. Bovendien heeft de babyfoon geluids- en temperatuurmeldingen die je extra gemoedsrust bieden. Je weet dat je op de hoogte bent van wat er gaande is in de babykamer, zonder dat je constant moet controleren.

De LED-indicatoren zijn een leuke toevoeging voor ouders met gehoorproblemen. Deze indicatoren lichten op wanneer er geluiden in de babykamer zijn, zodat je altijd op de hoogte bent van wat er gaande is. Dit soort aandacht voor detail maakt de MasonPro Babyfoon een betrouwbare partner in de wereld van ouderschap. Het feit dat je tot vier camera’s kunt aansluiten, maakt het ook een uitstekende keuze voor gezinnen die uitbreiding overwegen.

Final verdict: is de MasonPro Babyfoon de moeite waard?

Al met al biedt de MasonPro Babyfoon een scala aan functies en voordelen die het leven van ouders aanzienlijk kunnen vergemakkelijken. Met een prijs van €169,95 is het een investering die zich kan terugbetalen in gemoedsrust en gebruiksgemak. Vergelijkbare producten in dezelfde prijsklasse bieden vaak niet dezelfde functionaliteit, zoals de mogelijkheid om meerdere camera’s aan te sluiten of een betrouwbaar signaal zonder wifi. Dit maakt de MasonPro Babyfoon niet alleen een praktische keuze, maar ook een slimme investering voor de toekomst.

Als je op zoek bent naar een babyfoon die niet alleen betrouwbaar is, maar ook gebruiksvriendelijk en vol met handige functies, dan is de MasonPro Babyfoon zeker de moeite waard. Het biedt niet alleen een veilige manier om je kleintje in de gaten te houden, maar het maakt het ouderschap ook een stuk minder stressvol. Met de mogelijkheid om de babyfoon uit te breiden en het gebruiksgemak in gedachten, kan ik deze babyfoon van harte aanbevelen aan elke ouder die op zoek is naar een betrouwbare monitoringoplossing.

Koop dit product nu op Bol.com

Veelgestelde vragen over MasonPro Babyfoon

Hoeveel camera’s kan ik aansluiten op de MasonPro Babyfoon?

De MasonPro Babyfoon kan worden uitgebreid tot maximaal 4 camera’s, waardoor je meerdere kinderen of ruimtes tegelijk kunt monitoren.

Wat zijn de voordelen van het automatische nachtzicht?

Dankzij het automatische nachtzicht kun je je baby zowel overdag als ‘s nachts in de gaten houden. De infrarood-LED’s passen zich automatisch aan het lichtniveau in de kamer aan voor haarscherpe beelden, zelfs in het donker.

Hoe lang gaat de batterij van de ouderunit mee?

De oplaadbare batterij van de ouderunit biedt tot 8 uur continu gebruik. Met de VOX-functie kan de babyfoon zelfs tot 13 uur standby blijven zonder opladen.

Kan ik de babyfoon gebruiken zonder wifi of internet?

Ja, de MasonPro Babyfoon maakt gebruik van een stabiele 2,4 GHz draadloze verbinding, waardoor wifi of internet niet nodig is voor gebruik.

Wat gebeurt er als ik niet tevreden ben met het product?

Als je niet volledig tevreden bent met de MasonPro Babyfoon, kun je het product binnen 30 dagen kosteloos retourneren voor een volledige terugbetaling van het aankoopbedrag.

TheReviewer
Logo